LOSOS NA POMERANČÍCH „A LA CASA ROBLES“

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 364× | komentáře: 0
recept284.jpgŠéfkuchař José Antonio Lora se může pyšnit vybranou kuchyní své restaurace. Vždyť si jeho kuchařské umění oblíbila i královská rodina a čas od času pro ni připravuje vybrané krmě. číst dál

MUŠLE „A LA TIO PEPE“

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 382× | komentáře: 0
recept287.jpgKombinace mušlí a šunky je pro našince velmi nezvyklá, ale můžeme vás ujistit, že je velmi, velmi chutná a tento recept je bezvadný typ pro lehké a rychlé slavnostní pohoštění. číst dál

TUŇÁK „A LA CASA PEPE DE LA JUDERÍA“

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 295× | komentáře: 0
recept291.jpgFrancisco Afan je šéfkuchařem vyhlášené córdobské restaurace Casa Pepe de la Judería a jeho recept na tůňáka s teplým zeleninovým salátem je ukázkou fúze mořské a vnitrozemní andaluské kuchyně. Francisco vpašoval mezi fazolky a aromatický fenykl i jemnou chuť hrušky – vše orestované na olivovém oleji s pár kapkami vinného octa je skutečně lahůdkové! číst dál

RYBÍ PĚNA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 439× | komentáře: 0
recept312.jpgJednohubky z bílého chleba s uzenou rybou ovoněnou pár kapkami koňaku vás svojí delikátní chutí mile překvapí. číst dál

LÍN NA GRILU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 617× | komentáře: 0
recept333.jpgLín je ryba velmi chutná. Upravená na grilu se zeleninou se výborně hodí k táborovému ohni, sudu piva a trampským písničkám… číst dál

FILÁTKA PSTRUHA NA DATLOVÉM MÁSLE A BRAMBOROVÉ NOKY SE ŠAFRÁNEM A MÁTOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 379× | komentáře: 0
pstruh-164818680-1.jpgTento pstruh, ve kterém se snoubí sladko-slané chutě, je famózní. Každý gurmán i gurmet zastříhá ušima nad nedostižnými šafránovými noky. číst dál

PEČENÝ CANDÁT SE STŘEDOMOŘSKOU ZELENINOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 376× | komentáře: 0
recept373.jpgCandát je ryba dravá a patří mezi nejchutnější sladkovodní ryby. Zde opečená na voňavém másle a se zeleninou upravenou na způsob jihofrancouzský z oblasti Nice, inspirováno známým ratatouille (čti ratatuj), což je speciální druh zeleninového ragú obsahující především lilky (baklažány), cukety, rajčata. A také stejnojmenný animovaný film právě vysílaný v kinech – geniální krysák Remy tvrdí, že přece „vařit může každý“. Pokud jste neviděli, vřele doporučujeme – určitě se pobaví celá rodina. číst dál

LOSOSOVÁ PĚNA S BYLINKOVÝM ŽELÉ A ŘEŘICHOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 355× | komentáře: 0
recept376.jpgSilvestrovské chuťovky komponované tak, aby si na své přišli vyznavači jednoduchých specialit i kulinářští kutilové a všichni si pochutnali. Pravda, lososová pěna patří k trochu pracnějším delikatesám. Ale výsledek, jak pro oko, tak pro chuť, stojí za drobet zvýšenou předsilvestrovskou námahu. Oslníte všechny přítomné! Jen upozorňujeme začátečníky kuchaře, aby si nezaměnili želatinu s želé, jak se mnohdy stává. Jen s želatinou docílíte žádané konzistence. číst dál

GEFILTE FISCH A SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S KŘENEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 227× | komentáře: 0
recept384.jpgGefilte fisch (plněná ryba) je tradiční jídlo připravované o šabatu. Ačkoliv překlad napovídá, že půjde o rybu plněnou, plnit ji nebudeme. Název si ponechala ze starých dob a dnes se připravuje mnohem jednodušším způsobem. Důležité je zmínit, že každé slavnostní jídlo židovské kuchyně musí obsahovat rybu. Tento velmi chutný pokrm z kapra tvoří v kombinaci se salátem z červené řepy jeden z chodů pestrého svátečního stolu. číst dál

LISTOVÝ SALÁT S UZENÝM LOSOSEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 621× | komentáře: 1, poslední: 8. 2. 2014
3268.jpgPro tento salát je vhodné použít minimálně dva druhy listového salátu, z nichž jeden by měl mít výraznější chuť, kterou v sobě nosí například rukola. Ta je výborná i v kombinaci s ledovým salátem. Nakonec i oči si musí přijít na své a kontrastní zelené na talíři vypadají nádherně. Sezamové semínko pak dotáhne salát k dokonalosti. číst dál

UZENÝ LOSOS S AVOKÁDEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 299× | komentáře: 0
1000.jpgJemný krém z lososa, avokáda a žervé, kterému decentně kontrastuje plátek citronu opečený na olivovém oleji a posypaný vanilkovým cukrem. K plátkům bagetky se podává efektní bylinkové máslo obalené v krustě z drcené hrubozrnné soli. číst dál

ESCOVEITCH FISH (ESKOVIČ FIŠ) S PIKANTNÍ ZELENINOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 227× | komentáře: 0
recept404.jpgKřupavá krusta tradiční jamajské ryby pod sebou skrývá šťavnaté mořské rybí maso, které doplňuje velmi chutná, mírně navinulá a lehce pálivá zelenina, lahodící všem, kteří ji ochutnali. číst dál

MOŘSKÝ VLK S GLAZUROVANOU KAROTKOU A ŽAMPIONY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 315× | komentáře: 0
recept408.jpg... je jídlo velmi vybrané, a to díky delikátní rybě a s důvtipem připravené zelenině – sladkoslané karotce a lehce aromatickým a kořeněným žampionům. Opravdu, nemá to chybu... číst dál

PEČENÝ AMUR NA ZELENINĚ

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 346× | komentáře: 0
recept409.jpgŠťavnatá ryba zapečená spolu s hromadou voňavé zeleniny je kvůli zachování šťavnatosti upravená nejprve smažením, poté se spolu se zeleninou podlitou vínem dopéká v troubě a krásně provoní celý byt. číst dál

PSTRUH NA RAJČATECH

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 210× | komentáře: 0
recept410.jpgTento recept je variantou na pstruha, jak jej měl rád prezident T. G. Masaryk. V potůčku lánské zámecké obory jich bývával bezpočet, a tak mu paní Anna Černá, kuchařka a hospodyně na zámku v Lánech, připravovala různé rybí variace. Pan prezident byl vyznavačem jednoduché a zdravé kuchyně a zde je typ na jeden recept, chuti velmi zajímavé a jemné. číst dál