4 porce
Příjemná změna při grilovacím posezení – namísto plátku krkovice naplňte žampiony, jež jako mističky udrží šťávu i tuk mletého masa. Neváhejte, vyzkoušejte!
12 větších žampionů
½ kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 malá cibule
olej
1 vejce
hrst sekané petrželky
mletý pepř
sůl
rajčatovo-papriková směs
4 rajčata
2 papriky (červená a žlutá)
olej
bazalka
citronová šťáva
mletý pepř
sůl
Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky.
Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou a na oleji osmahnutou cibulí, vejcem, sekanou petrželkou, pepřem a solí.
Touto směsí plníme žampiony, vkládáme na gril a přiklopené pečme 20−30 minut.
Podáváme s rajčatovo−paprikovou směsí. Papriky a rajčata rozkrojíme, odstraníme semeník a dužinu nakrájíme na kostičky.
Zeleninu krátce opečeme na oleji, ochutíme lístky bazalky, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.