GULÁŠ Z LIŠEK

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Houby, přečteno: 450×
v-recept1306.jpg

4 porce

Lišky nebo kuřátka jsou křehké houby, kterými skvěle nahradíte maso.

1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička kmínu
olivový olej
2 lžičky mleté sladké papriky
pár kapek vinného octa
600 g čerstvých lišek/kuřátek (Cantharellus cibarius)
hrst směsi petrželky plocholisté a kudrnky
3 lžíce špaldové mouky
3 lžíce zakysané smetany
trochu vody
hrst čerstvé majoránky
mletý pepř
pár kapek tabasca
sůl

Cibuli nakrájenou na drobné kostičky osmahneme dosklovata na oleji, přidáme česnek a kmín, mletou papriku. Papriku opékáme velmi krátce a zastříkneme ji trochou vinného octa – je to kvůli barvě, aby zůstala krásně červená. Do základu přidáme očištěné a pokrájené lišky a opékáme, vložíme nasekanou petrželku.

Mouku smícháme se zakysanou smetanou a trochou vody, vmícháme k houbám a chvíli povaříme. Dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, tabaskem a solí.

Podáváme s chlebem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a sedm