4 porce
Lišky nebo kuřátka jsou křehké houby, kterými skvěle nahradíte maso.
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička kmínu
olivový olej
2 lžičky mleté sladké papriky
pár kapek vinného octa
600 g čerstvých lišek/kuřátek (Cantharellus cibarius)
hrst směsi petrželky plocholisté a kudrnky
3 lžíce špaldové mouky
3 lžíce zakysané smetany
trochu vody
hrst čerstvé majoránky
mletý pepř
pár kapek tabasca
sůl
Cibuli nakrájenou na drobné kostičky osmahneme dosklovata na oleji, přidáme česnek a kmín, mletou papriku. Papriku opékáme velmi krátce a zastříkneme ji trochou vinného octa – je to kvůli barvě, aby zůstala krásně červená. Do základu přidáme očištěné a pokrájené lišky a opékáme, vložíme nasekanou petrželku.
Mouku smícháme se zakysanou smetanou a trochou vody, vmícháme k houbám a chvíli povaříme. Dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, tabaskem a solí.
Podáváme s chlebem.