HOUBOVÁ OMÁČKA

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Houby, přečteno: 400×
recept810.jpg

4 porce

Lesy nám letos přichystaly vydatnou nadílku hub. Připomeňme si klasickou smetanovou houbovou omáčku s porcí hovězího masa a nadýchaným houskovým knedlíčkem.

80 g másla
250 g hřibů
drcený kmín
hovězí vývar
200 ml sladké smetany
100 ml zakysané smetany
1–2 lžíce hladké mouky
sůl
střik octa
600 g vařeného hovězí ho masa zadního

Na rozehřátém másle osmahneme nakrájené houby s kmínem, přiklopíme; až houby pustí šťávu, zalijeme vývarem, přidáme obě smetany se zakvedlanou moukou a provaříme dvacet minut. Na závěr ochutíme solí, octem.

Omáčku podáváme s plátkem hovězího masa a houskovým knedlíkem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a tři