HOUBOVÝ KUBA

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Houby, přečteno: 472×
recept16.jpg

4–6 porcí

Výborný, přitom jednoduchý starý český recept, který lze připravit jak z čerstvých, tak sušených či zmražených hub. V jižních Čechách se tradičně připravuje jako součást vánočního menu.
Houby kdysi především v chudších rodinách nahrazovaly maso. Chceme vám tento pokrm připomenout, je snadný, rychlý, chutný a zdravý. Zařaďte ho do svého jídelníčku.

400 g velkých krup č. 10
100 g sádla
2 velké cibule
70 g sušených hub (700 g čerstvých hub)
4–6 stroužků česneku
dlaň majoránky
kmín
sůl
pepř

1. kroupy omyjeme a přes noc namočíme, stejně tak sušené houby

2. kroupy uvaříme ve slané vodě doměkka cca 20 minut, scedíme a necháme okapat

4. houby scedíme a vymačkáme

5. na sádle dozlatova opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme; přimícháme česnek utřený se solí a čerstvě nadrcený pepř, dochutíme solí a majoránkou

6. vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a v troubě zapečeme cca 20 minut.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a dvě