4 porce
Kluci se inspirovali rodinným receptem Klausovy rodiny a do prezidentského menu jej zařadili na post teplého předkrmu. Paní Klausová tento pokrm připravuje na chalupě na sklonku léta, v houbové sezóně. V únoru však houby nerostou, tak je kluci nahradili dobře dostupnými žampiony, které navíc nevyžadují tak dlouhou tepelnou úpravu jako houby lesní. Filip jídlo korunoval ještě plátkem kozího sýra.
3 papriky (červená, zelená, žlutá)
250 g žampionů
mletý pepř
sůl
olivový olej
80 g kozího sýra
Omyté a očištěné papriky nakrájíme na silnější proužky, žampiony na čtvrtky.
Na rozpáleném oleji opečeme nejprve papriky, po chvilce přidáme žampiony, během restování několikrát prohodíme, ochutíme pepřem a solí. Servírujeme na talíř a poklademe plátkem kozího sýra.