Správné italské rizoto se připravuje z kulatozrnné rýže, která má specifické vlastnosti – je lepivá, musí se připravovat těsně před konzumací a to za průběžného míchání a dolévání tekutiny. S ořechy je vynikající nejen jako dezert, ale i jako vydatná snídaně, která vám zaručeně otevře úspěšný den.
4 porce
40 g másla
200 g kulatozrnné rýže na rizoto (arborio)
80 g loupaných mandlí
80 g pekanových ořechů
200 ml kokosového krému
300 ml vody
60 g třtinového cukru
50 g plátkového kokosu
4 jahody či jiné ovoce
Na másle orestujeme rýži, nasekané ořechy, podlijeme kokosovým mlékem (smícháme kokosový krém s vodou nebo můžeme rovnou koupit kokosové mléko, cenově je však méně výhodné), osladíme a za průběžného míchání a dolévání tekutiny vaříme do kašovité konzistence.
Kokosové lupínky nasucho opražíme.
Na talíř servírujeme porce kokosového rizota, zdobíme kokosem a ovocem.