KOKOSOVÉ RIZOTO S OŘECHY

Napsal Administrátoři (») ve čtvrtek 26. 12. 2013 v kategorii Luštěniny a obiloviny, přečteno: 412×
full-food-coconut-meat-and-shell.jpg

Správné italské rizoto se připravuje z kulatozrnné rýže, která má specifické vlastnosti – je lepivá, musí se připravovat těsně před konzumací a to za průběžného míchání a dolévání tekutiny. S ořechy je vynikající nejen jako dezert, ale i jako vydatná snídaně, která vám zaručeně otevře úspěšný den.

4 porce

40 g másla
200 g kulatozrnné rýže na rizoto (arborio)
80 g loupaných mandlí
80 g pekanových ořechů
200 ml kokosového krému
300 ml vody
60 g třtinového cukru
50 g plátkového kokosu
4 jahody či jiné ovoce

Na másle orestujeme rýži, nasekané ořechy, podlijeme kokosovým mlékem (smícháme kokosový krém s vodou nebo můžeme rovnou koupit kokosové mléko, cenově je však méně výhodné), osladíme a za průběžného míchání a dolévání tekutiny vaříme do kašovité konzistence.

Kokosové lupínky nasucho opražíme.

Na talíř servírujeme porce kokosového rizota, zdobíme kokosem a ovocem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a osm