KONTRABÁŠ

Napsal Administrátoři (») ve čtvrtek 26. 12. 2013 v kategorii Luštěniny a obiloviny, přečteno: 1410×
recept507.jpg

Kdo neochutná, nepozná, jak je Kontrabáš skvělé jídlo. Budete si přidávat tak dlouho, až se bude pekáč blýskat čistotou. Prosté a jednoduché, výborné – ostatně jako všechny valašské recepty.

4−6 porcí

200 ml pohanky lámanky
300 ml horké vody
olej
300 g uzeného masa
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 kg vařených brambor
majoránka
sůl
tuk na vymazání pekáče

na podávání: kysané zelí, kyselé okurky

Pohanku přelijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené uzené maso, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vařené brambory rozmačkáme, přidáme pohanku, osmahnuté maso, cibuli a česnek, ochutíme majoránkou a solí. Vše promícháme a dáme do vymaštěného pekáče a při 200 °C zapečeme do růžova. Kontrabáš skvěle chutná s kysaným zelím nebo kyselou okurkou.

Kontrabáš

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a čtyři