Trochu záhadný název, který má určitě kořeny v němčině, v sobě skrývá dobrotu v podobě uzeného masa s porcí směsi chutně okořeněných ječných krup a fazolí. číst dál
Sváteční menu si žádá sváteční krmi – takovou je právě paštika, která vždy patří k vysoké gastronomii. Měla by se vždy trochu „přechutit“, protože koření a ostatní dochucovací ingredience ve vychlazeném pokrmu částečně ztrácejí na své intenzitě. číst dál
Autorka tohoto receptu, paní Helena Račáková, podává panenku s výtečnými šťouchanými bramborami – škrábané brambory uvaří, vodu slije, přidá máslo, stroužek drceného česneku a nakrájenou jarní cibulku osolí, vše rozšťouchá a výsledek je vynikající! číst dál
Recept na „bobo“ po babičce Božence se stal v rodině paní Šárky Mikuláškové jedním z nejoblíbenějších slavnostních pokrmů. Voní exotikou a věříme, že až ochutnáte i vy, stane se populární i ve vaší rodině. číst dál
Klasika, která nikdy nezklame – to je roláda plněná vajíčky, pikantním párkem i zeleninou. Autorkou je paní Irena Henzlová, která se tento recept naučila od své maminky. Šťáva, jíž se upečená roláda přelévá, voní po másle, sádle i špeku a skvěle padne i ke kyprým hrníčkovým knedlíkům. číst dál