ANGLICKOU SLANINOU PLNĚNÁ VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Maso, přečteno: 316×
v-recept1353.jpg

Autorka tohoto receptu, paní Helena Račáková, podává panenku s výtečnými šťouchanými bramborami – škrábané brambory uvaří, vodu slije, přidá máslo, stroužek drceného česneku a nakrájenou jarní cibulku osolí, vše rozšťouchá a výsledek je vynikající!

4 porce

800 g vepřové panenky
8 plátků anglické slaniny
olivový olej
chilli
snítka rozmarýnu
sůl

Panenku očistíme a pěknou středovou část podélně nakrojíme, vložíme plátky anglické slaniny a svážeme provázkem. Panenku opečeme z obou stran na olivovém oleji.

Přemístíme do pekáčku, zlehka ochutíme chilli, přiložíme lístky rozmarýnu a dopečeme při 180 °C asi 10 minut. Nakrájíme na plátky a osolíme. Podáváme se švestkovou omáčkou a šťouchaným bramborami.

švestková omáčka

30 g másla

1 lžíce hladké mouky
250 ml vody
150 ml portského vína
4 lžíce švestkových povidel
hrst sušených švestek
chilli
mletý pepř
citronová kůra
odvar ze skořice
sůl

Doporučujeme uvařit před samotnou přípravou masa.

V kastrůlku rozpustíme máslo, zasypeme moukou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme vodou a portským vínem, vmícháme povidla, pokrájené sušené švestky, ochutíme chilli, mletým pepřem, citronovou kůrou, odvarem ze skořice a solí.

Za průběžného míchání vaříme 20 minut.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a čtyři