BOBO

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Maso, přečteno: 381×
v-recept1354.jpg

Recept na „bobo“ po babičce Božence se stal v rodině paní Šárky Mikuláškové jedním z nejoblíbenějších slavnostních pokrmů. Voní exotikou a věříme, že až ochutnáte i vy, stane se populární i ve vaší rodině.

6 porcí

1 kg mletého hovězího masa
1 cibule
3 stroužky česneku
40 g másla
¼ veky
3 dl mléka
100 g sušených meruněk
100 g mandlových plátků
2 malé cukety
olivový olej
citronová šťáva
kari
mletý pepř
sůl
100 g parmezánu
2 vejce
máslo na vymazání a strouhanku na vysypání zapékací nádoby

Plátky veky namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nasekáme. Ve větší a hlubší pánvi osmahneme na másle cibuli s česnekem dorůžova, přidáme mleté maso, opečeme, osolíme a opepříme, ochutíme kari, citronovou šťávou a vmícháme nakrájené meruňky a 1/3 z uvedeného množství mandlí a odstavíme.

Cuketu oloupeme, u velkých cuket odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji je opečeme, osolíme a odstavíme.

K masové směsi vmícháme vymačkanou housku, cuketu. Dobře promícháme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou a zapečeme při 150−160 °C. Poté posypeme strouhaným parmezánem, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Dopečeme při 180 °C 15−20 minut.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a sedm