ROLOVANÝ HOVĚZÍ KRK PLNĚNÝ ČERVENÝM ZELÍM SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Maso, přečteno: 270×
v-recept1347.jpg

Vynalézaví kuchaři si poradí vždy a za všech okolností. Napadlo by vás plnit roládu zelím? Troufalé, nevšední a velmi chutné.

4 porce

1 kg hovězího krku vcelku
mletý pepř
sůl
1 cibule
50 g sádla
¼ l červeného vína

Zelná náplň

100 g špeku
1 cibule
½ malé hlávky červeného zelí
3 lžíce cukru
½ l červeného vína
1 jablko
kmín
sůl
vinný ocet

Švestková omáčka

výpek z masa
250 g švestkových povidel
kousek celé skořice
6 hřebíčků
50 g perníku na strouhání
100 g sušených švestek
mletý pepř
sůl

Příloha

bramborové rösti nebo bramboráčky, bramborové knedlíky nebo šťouchané brambory

Nejprve si připravíme zelnou náplň.

Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. V pánvi vypečeme slaninu, poté přidáme cibuli a opékáme dosklovata, kmín, osmahneme, poté zelí nakrájené na nudličky, opět opečeme, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, podlijeme vínem, osolíme, vložíme jablko nakrájené na kostičky, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Dochutíme vinným octem.

Maso rozřízneme na plát a přes potravinářskou folii dobře naklepeme. Opepříme, osolíme, na ⅔ rozprostřeme dušené zelí. Srolujeme, svážeme motouzem. Vložíme do pekáče spolu se sádlem a nahrubo nakrájenou cibulí. Při 120 °C pečeme 2−3 hodiny, během pečení podléváme vínem.

Maso z pekáče vyjmeme, odstraníme provázek a krájíme plátky.

K výpeku z masa přidáme povidla, hřebíček, skořici, perník na strouhání, provaříme, propasírujeme přes síto, vložíme nakrájené sušené švestky.

Plátek rolády podáváme přelitý švestkovou omáčkou s bramborovými rösti, bramboráčky, bramborovými knedlíky či šťouchanými brambory.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a tři