Bryja je starým tradičním pokrmem chudých lidí žijících v horách. Hospodyně ráno bryju uvařila, ta pak celý den stála na plotně a byla k dispozici každému, kdo měl hlad. číst dál
Využijme voňavých a uhrančivých plodů jahodníků a konzumujme toto ovoce především v sezóně, kdy máme k dispozici české jahody. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Mnozí si však rádi pochutnají na ovocných knedlíkách plněných právě jahodami. Knedlíčky obalené ve strouhance chutnají skvěle. číst dál
Itálie nám posílá recept na rizoto, které připravujeme pouze z kulatozrnné rýže (např. Arborio). Výtečné je spojení navinulé chuti vína, plísňového sýra a sladké hrušky. Rizoto je kašovité, ovšem zrnka rýže nejsou rozvařená. Proto je nutné používat druh rýže na rizota, nikoliv rýži dlouhozrnnou, jasmínovou či jiné druhy předvařené rýže. číst dál
Znáte českou klasiku v podobě švestkových knedlíků z bramborového těsta? Geniální jsou v kombinaci s českým mákem či tvarohem, přelité zlatavým máslem. číst dál
Wachauer Marillen neboli meruňky z Wachau jsou světově proslulé a my jsme měli štěstí, že jsme v době natáčení stihli závěr letošní sklizně. Sluncem vyzrálé meruňky nádherně voněly a famózně chutnaly. S Christine kluci připravili výtečnou krmi – tvarohové noky s meruňkovým rozvarem. V té době ve Wachau snad všechny hospodyně i malí producenti vařili výtečné džemy, likéry, meruňky sušili či pekli meruňkové koláče. číst dál