BRYJA Z OSTRAVSKA

Napsal Administrátoři (») v neděli 5. 1. 2014 v kategorii Ovocná jídla, přečteno: 1604×
v-recept835.jpg

Bryja je starým tradičním pokrmem chudých lidí žijících v horách. Hospodyně ráno bryju uvařila, ta pak celý den stála na plotně a byla k dispozici každému, kdo měl hlad.

4 – 6 porcí

1 kg očištěných jablek a hrušek
krupicový cukr
mletá skořice
4 hřebíčky
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky

Hrušky a jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kusy. Vložíme do pánve, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, skořici, hřebíčky a přivedeme k varu. Hned vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou, provaříme 20 minut a podáváme.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a čtyři