Polévky

SILNÉ HOVĚZÍ CONSOMMÉ

Administrátoři (») | 22. 6. 2014 | přečteno: 1422× | komentáře: 0
silne-hovezi-consomme.jpgVíte, jak uvařit silný a průzračný vývar zvaný consommé? číst dál

JEMNÝ CIZRNOVÝ KRÉM S RUKOLOVÝM ŽERVÉ

Administrátoři (») | 26. 12. 2013 | přečteno: 380× | komentáře: 0
v-recept911.jpgCizrna patří mezi velmi chutné luštěniny, objevující se nejčastěji v kuchyni středomořské, severoafrické i blízkého východu. Před kuchyňskou přípravou je třeba ji namáčet stejně jako hrách a fazole. Před další úpravou doporučujeme vodu, v níž se máčela, slít a vyměnit za čistou. Luštěniny fungují v našem trávicím ústrojí jako čisticí kartáč. Nejste-li zvyklí na jejich pravidelnou konzumaci, začínejte nejprve s malým množstvím a nekombinujte je s další vydatnou bílkovinou jako je vajíčko nebo maso. Špatně se pak tráví. číst dál

BROKOLICOVÝ KRÉM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 440× | komentáře: 0
v-recept1061.jpgSvětloučce zelená, jemná, smetanová, lehce vonící po muškátovém květu je polévka z brokolice. Jak ji připravit, aby zelenina neztratila barvu a chuť se můžete dočíst níže. číst dál

KRÁLIČÍ VÝVAR

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 418× | komentáře: 0
recept1074.jpgTip na dobrou polévku, který se už do pořadu nevešel. číst dál

PETRŽELKOVÝ KRÉM S KROUPAMI

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 420× | komentáře: 0
v-recept1082.jpg8–10 porcí číst dál

ZELENINOVÝ VÝVAR

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 405× | komentáře: 0
v-recept1102.jpg3 litry hotového vývaru číst dál

OVESNO-KMÍNOVÁ POLÉVKA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 430× | komentáře: 0
v-recept1103.jpg6 porcí číst dál

RUMFORDSKÁ POLÉVKA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 528× | komentáře: 1, poslední: 30. 9. 2015
recept1129.jpgČtyři hrsti hrachu přes noc namočíme. Druhý den vložíme do studené vody hovězí kosti (ale mohou být i vepřové nebo mix), přisypeme namočený hrách, dvě hrsti krup, velkou cibuli nakrájenou na kostičky, stejně tak mrkev a celer. Pěkně vše společně osolíme a vaříme tak dlouho, až je hrách měkký. Ke konci varu ještě přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Polévku dochutíme mletým i čerstvým, jemně nastrouhaným zázvorem. číst dál

BABIČČINA GRUNTOVNÍ POLÉVKA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 435× | komentáře: 0
v-recept1140.jpg12−14 porcí číst dál

SILNÝ HOVĚZÍ VÝVAR Z HRUDÍ

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 397× | komentáře: 0
v-recept1153.jpgCo víc se hodí do podzimního sychravého počasí než dobrý silný vývar, který zahřeje a posilní? číst dál

GUMBO POLÉVKA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 448× | komentáře: 0
v-recept1177.jpg8 porcí číst dál

POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 419× | komentáře: 0
v-recept1184.jpg6 porcí číst dál

KOPŘIVOVÁ POLÉVKA (JUHA OD KOPRIVE)

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 325× | komentáře: 0
v-recept1262.jpgTradiční „zagorska“ polévka je vhodná na podávání v období jara a brzkého léta, kdy sbíráme mladé kopřivové lístky. číst dál