FRANCOUZSKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA

Napsal Administrátoři (») v úterý 24. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 326×
recept1327.jpg

6−8 porcí

Vydatná, hutná a posilující je francouzská čočková polévka, takže může být, sama o sobě, hlavním pokrmem.

500 g zelené čočky
voda na namočení čočky
2 l zeleninového vývaru
6 lžic oleje
1 řapík celeru
1 větší mrkev
10 cm pórku
1 lžička celého římského kmínu
1 lžička celého fenyklu
4 bobkové listy
1 snítka tymiánu
1 stroužek česneku
mletý pepř
sůl
300 g klobásy
30 g másla

Na podávání

200 g zakysané smetany (nejlépe crème fraîche)

Čočku přes noc namočíme, poté vodu slijeme a čočku ještě propláchneme.

Celer, mrkev a pórek nakrájíme na kostičky a na oleji pozvolna osmahneme, přidáme scezenou čočku, římský kmín, bobkový list, fenykl, smítku tymiánu a celý stroužek česneku, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme pokličkou a vaříme mírným varem doměkka.

Po uvaření vyjmeme bobkový list a tymián, dochutíme solí a pepřem, zjemníme máslem. Polévku podáváme s opečenou klobáskou a zakysanou smetanou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a dvě