4 porce
Halászlé - rybí polévka, je jedno z maďarských jídel, kde také nesmí chybět lahodná mletá paprika a trošku i té pálivé. Je to polévka, která se původně vařila v kotlíku na břehu Dunaje.
vývar z ryb (2 rybí hlavy, odřezky z ryb, 2 větší brambory,1 velká cibule, voda)
mletá sladká paprika
špetka mleté pálivé papriky
jikry a mlíčí
4 porce z rybího filetu
(směs koření na ryby)
sůl
Na podávání
čerstvá zelená pálivá paprika
bílý chléb
Očištěné ryby, oškrábané brambory a cibuli zalijeme vodou a vaříme půl hodiny. Vývar scedíme a propasírujeme, ochutíme mletými paprikami, vložíme jikry a mlíčí, kusy ryb a povaříme 19 minut. Podle chuti ještě osolíme a můžeme dochutit kořenící směsí na ryby. Podáváme s proužkem čerstvé bílé papriky a bílým chlebem.