HALÁSZLÉ

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 253×
v-recept1287.jpg

4 porce

Halászlé - rybí polévka, je jedno z maďarských jídel, kde také nesmí chybět lahodná mletá paprika a trošku i té pálivé. Je to polévka, která se původně vařila v kotlíku na břehu Dunaje.

vývar z ryb (2 rybí hlavy, odřezky z ryb, 2 větší brambory,1 velká cibule, voda)
mletá sladká paprika
špetka mleté pálivé papriky
jikry a mlíčí
4 porce z rybího filetu
(směs koření na ryby)
sůl

Na podávání

čerstvá zelená pálivá paprika
bílý chléb

Očištěné ryby, oškrábané brambory a cibuli zalijeme vodou a vaříme půl hodiny. Vývar scedíme a propasírujeme, ochutíme mletými paprikami, vložíme jikry a mlíčí, kusy ryb a povaříme 19 minut. Podle chuti ještě osolíme a můžeme dochutit kořenící směsí na ryby. Podáváme s proužkem čerstvé bílé papriky a bílým chlebem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a pět