JEMNÁ A LEHKÁ HRACHOVÁ POLÉVKA

Napsal Administrátoři (») v úterý 24. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 209×
recept1344.jpg

10 porcí

Polévka obsahuje kromě hrachu i zeleninu – cibuli, česnek a celer. Dochucujeme pouze solí, majoránkou, třeným česnekem a namísto pepře sypeme pažitkou, která má štiplavější chuť a polévku ještě hezky ozdobí.

6 lžic slunečnicového oleje
1 malá cibule
3 stroužky česneku
¼ středního celeru
2 hrnky vařeného hrachu
voda
majoránka
pažitka
sůl

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nakrájený celer s plátky česneku ze dvou stroužků (jeden ponecháme na závěr), krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme vařený hrách a půl hodiny provaříme. Poté rozmixujeme, dochutíme utřeným stroužkem česneku se solí, majoránkou, dozdobíme pažitkou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a pět