6 porcí
…je polévka, kterou si bude pochvalovat každá hospodyňka. Náklady na ni jsou minimální, ovšem výživové hodnoty maximální. Vždyť ovesné vločky obsahují příznivý poměr rozpustné a nerozpustné vlákniny, mají ideální skladbu aminokyselin, vitaminů a minerálů. Lichotí našemu zažívacímu ústrojí, tedy i zdraví.
2 hrsti ovesných vloček
1 lžíce kmínu
1,5 l zeleninového vývaru nebo vody
2 lžíce olivového oleje
sůl
6 křepelčích natvrdo vařených vajíček
řeřicha
Vločky s kmínem v hrnci nasucho krátce opražíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a vaříme 20 minut. Poté rozmixujeme a ještě přecedíme přes síto. Dochutíme solí, vmícháme olivový olej.
Do odstavené polévky můžeme vmíchat 1 velké vejce anebo polévku podáváme například s křepelčími natvrdo uvařenými vajíčky a řeřichou.