6 porcí
Lahodná polévka s tradičním kořením, které se k červené řepě velmi hodí – je to fenykl a anýz.
1 cibule
600 g červené řepy
olej
1 lžička fenyklu
1 lžička anýzu
sušený tymián
voda
2 stroužky česneku
špetka chilli
sůl
pár kapek jablečného nebo vinného octa
2 dl zakysané smetany
plocholistá petrželka a pažitka
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.
Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.
Servírujeme a doplníme lžíci zakysané smetany a bylinkami.