POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 420×
v-recept1184.jpg

6 porcí

Lahodná polévka s tradičním kořením, které se k červené řepě velmi hodí – je to fenykl a anýz.

1 cibule
600 g červené řepy
olej
1 lžička fenyklu
1 lžička anýzu
sušený tymián
voda
2 stroužky česneku
špetka chilli
sůl
pár kapek jablečného nebo vinného octa
2 dl zakysané smetany
plocholistá petrželka a pažitka

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.

Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.



Servírujeme a doplníme lžíci zakysané smetany a bylinkami.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a sedm