RYBÍ POLÉVKA SE SMAŽENÝMI ŽEMLOVÝMI KNEDLÍČKY

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 311×
v-recept1181.jpg

4−6 porcí

Talíř horké voňavé polévky na štědrovečerní stůl neodmyslitelně patří. Průzračný zlatistý rybí vývar, v němž plave barevná zeleninka, doplníme ještě svátečními knedlíčky z žemle a rybího masa. Knedlíčky se smaží na přepuštěném másle, což se podepíše na lahodné chuti celé polévky. V tomto případě přepuštěné máslo nic nenahradí.

1,2 l čirého rybího vývaru
1 mrkev
½ malého celeru
1 malá cibule
4 lžíce hrášku
přepuštěné máslo

Žemlovo-rybí knedlíčky

1 větší žemle
trochu mléka
4 lžíce rybího masa
1 vejce
lžíce petrželky kudrnky
muškátový oříšek
sůl
přepuštěné máslo na smažení

Na přepuštěném másle postupně osmahneme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, celer a cibuli, zalijeme čirým rybím vývarem, přidáme zelený hrášek a necháme jen přejít varem, odstavíme a podáváme s rybími kuličkami.

Starší žemli nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme od kostí zbavené rybí maso, vejce, nasekanou petrželku, trochu soli, muškátového oříšku, mletého pepře. Na posypaném vále hladkou moukou vyválíme váleček, rozdělíme na stejné kousky, z nichž v dlaních vytvarujeme kuličky a smažíme je na přepuštěném másle.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a dvanáct