SILNÝ HOVĚZÍ VÝVAR Z HRUDÍ

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 398×
v-recept1153.jpg

Co víc se hodí do podzimního sychravého počasí než dobrý silný vývar, který zahřeje a posilní?

1 kg hovězího hrudí
½ kg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
4 stroužky česneku
6 kuliček nového koření
12 kuliček celého pepře
6 bobkových listů
olej
sůl

Hovězí hrudí nasekáme a zeleninu nakrájíme nahrubo. Cibuli a česnek neloupeme, česnek jen rozkrojíme nebo rozmáčkneme. Vše osmahneme na oleji, přidáme koření, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, trochu osolíme, zmírníme příkon tepla a táhneme alespoň tři hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu na povrchu. Vývar scedíme přes jemný cedník nebo plátýnko, dochutíme solí, popřípadě mletým pepřem, maso očistíme z kostí a nakrájíme. Podáváme s celestýnskými nudlemi a na skus vařenou zeleninkou nebo vmícháme vejce či jakoukoliv jinou vložku (noky, nudle, játrová rýže, játrové knedlíčky atd.)

Dnešní vložka do polévky

celestýnské nudle

2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
2 snítky tymiánu
1 stroužek česneku
2 lžičky oleje
máslo na opečení

na skus vařená zelenina podle chuti (kořenová, hrášek, pórek…)

Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, tymiánem, rozetřeným česnekem se solí, přidáme olej a necháme deset minut odstát.

Na vymaštěné pánvi máslem pečeme tenké palačinky, které krájíme na krátké nudle, asi 5 × 0,5 cm.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a nula