LIPTAVSKÁ POMAZÁNKA

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Pomazánky, přečteno: 378×
v-recept1114.jpg

2 porce

Liptauer Aufstrich – neboli liptavská pomazánka je nedílnou součástí občerstvení ve vídeňských Heurige. Vedle domácích uzenin a zabijačkových specialit podávají tuto pomazánku s několika druhy pečiva. Připíjí se vždy místním domácím „letošním“ vínem. Kluci pomazánku připravili v centru městských vinic ve Weingut Cobenzl.

50 g másla

250 g měkkého tučného tvarohu

1 šalotka
1 kyselá okurka
1 lžíce kaparů
2 ančovičky
1 lžíce plnotučné hořčice
sladká mletá paprika
drcený kmín
sůl
pažitka na ozdobu

Máslo změklé při pokojové teplotě utřeme se solí, kmínem, paprikou, hořčicí. Do máslového základu vmícháme najemno nakrájenou šalotku, okurku, kapary a ančovičky a tvaroh. Pomazánku mažeme na chleba a zdobíme pažitkou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a devět