LOSOSOVÁ POMAZÁNKA

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Pomazánky, přečteno: 501×
svedska-pomazanka-26705.jpg

Ryby by se ve standardním jídelníčku měly objevovat alespoň dvakrát týdně, ať už v podobě pomazánky, zavináčů, rybí polévky, nebo pečeného kusu masa. Dvojnásob to platí o těhotných ženách (taktéž kojících maminkách a dospívajících dětech), kterým stoupá potřeba jodu. Jód udržuje ve správné funkci štítnou žlázu a je důležité ho konzumovat v přirozené podobě, poněvadž právě tak je nejlépe přisvojitelný. Najdeme ho především v mořských rybách, řasách a mořské soli.

2−4 porce

200 g lučiny
100 g uzeného lososa
sůl
lžíce olivového oleje
citronová šťáva
řeřicha
špaldové nebo grahamové tyčinky

Lučinu rozmačkáme v misce s lososem pokrájeným na kostičky a ostatními ingrediencemi.

Pomazánku mažeme na kousky pečiva nebo podáváme zvlášť s celozrnným pečivem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a devět