4−6 porcí
Tato nízkorozpočtová pomazánka je chutná a zdravá, s dávkou čerstvé kořenové zeleniny.
400 g rybího filé
1 lžíce oleje
100 g celeru
50 g mrkve
2 lžíce majonézy
4 lžíce bílého jogurtu
citronová šťáva
pažitka
mletý pepř
sůl
1 bílá veka
Na ozdobu
1 citron
pažitka nebo petrželka
Pokud máme zmrazené rybí filé, necháme jej rozmrazit, osušíme a na pánvi s trochou oleje ho opečeme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
Očištěný celer a mrkve nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s rybím filé, majonézou, jogurtem, ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, mletým pepřem, solí.
Plátky bílé veky zlehka nasucho opečme, namažeme pomazánkou, ozdobíme plátkem citronu a pažitkou.