Ryby a mořské plody

RISSOTO PESCATORE (RIZOTO)

Administrátoři (») | 26. 12. 2013 | přečteno: 1557× | komentáře: 0
super.jpgItalská rýže arborio s mořskými plody, doplněná jemným parmazánem nebo lokálním sýrem pekorino. V tuzemských podmínkách můžete použít loupané krevety, ty budou možná lépe vyhovovat vašim jazýčkům. číst dál

ŠAFRÁNOVÉ RIZOTO S KREVETAMI

Administrátoři (») | 26. 12. 2013 | přečteno: 371× | komentáře: 0
v-recept836.jpgItalská dobrota od temperamentní a spontánní Moniky Absolonové vám bude zaručeně chutnat. Žádané konzistence docílíte pouze s použitím speciální rýže na italské rizoto, stálým mícháním a doléváním vína, vývaru a vody. číst dál

SLÁVKY NA VÍNĚ

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 616× | komentáře: 0
recept252.jpgSnad proto, že máme moře trochu z ruky, nenazýváme mořské živočichy obyčejnou potravou, nýbrž darem. České ekvivalenty jejich latinských názvů jsou víc než roztomilé: slávky, hřebenatky, zaděnky neboli Venušiny mušle, srdcovky, břitky, dížovky, olihně, ústřice, chobotnice... číst dál

SAGANAKI MUŠLE

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 604× | komentáře: 0
28-554.jpgCitoslovce „mňam“ vystihuje libou chuť mušliček, lehce navinulých a pikantních, jejichž chuti se nebudete moci nabažit. číst dál

LOSOS NA POMERANČÍCH „A LA CASA ROBLES“

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 363× | komentáře: 0
recept284.jpgŠéfkuchař José Antonio Lora se může pyšnit vybranou kuchyní své restaurace. Vždyť si jeho kuchařské umění oblíbila i královská rodina a čas od času pro ni připravuje vybrané krmě. číst dál

MUŠLE „A LA TIO PEPE“

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 381× | komentáře: 0
recept287.jpgKombinace mušlí a šunky je pro našince velmi nezvyklá, ale můžeme vás ujistit, že je velmi, velmi chutná a tento recept je bezvadný typ pro lehké a rychlé slavnostní pohoštění. číst dál

TUŇÁK „A LA CASA PEPE DE LA JUDERÍA“

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 295× | komentáře: 0
recept291.jpgFrancisco Afan je šéfkuchařem vyhlášené córdobské restaurace Casa Pepe de la Judería a jeho recept na tůňáka s teplým zeleninovým salátem je ukázkou fúze mořské a vnitrozemní andaluské kuchyně. Francisco vpašoval mezi fazolky a aromatický fenykl i jemnou chuť hrušky – vše orestované na olivovém oleji s pár kapkami vinného octa je skutečně lahůdkové! číst dál

RYBÍ PĚNA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 438× | komentáře: 0
recept312.jpgJednohubky z bílého chleba s uzenou rybou ovoněnou pár kapkami koňaku vás svojí delikátní chutí mile překvapí. číst dál

LÍN NA GRILU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 616× | komentáře: 0
recept333.jpgLín je ryba velmi chutná. Upravená na grilu se zeleninou se výborně hodí k táborovému ohni, sudu piva a trampským písničkám… číst dál

FILÁTKA PSTRUHA NA DATLOVÉM MÁSLE A BRAMBOROVÉ NOKY SE ŠAFRÁNEM A MÁTOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 378× | komentáře: 0
pstruh-164818680-1.jpgTento pstruh, ve kterém se snoubí sladko-slané chutě, je famózní. Každý gurmán i gurmet zastříhá ušima nad nedostižnými šafránovými noky. číst dál

PEČENÝ CANDÁT SE STŘEDOMOŘSKOU ZELENINOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 375× | komentáře: 0
recept373.jpgCandát je ryba dravá a patří mezi nejchutnější sladkovodní ryby. Zde opečená na voňavém másle a se zeleninou upravenou na způsob jihofrancouzský z oblasti Nice, inspirováno známým ratatouille (čti ratatuj), což je speciální druh zeleninového ragú obsahující především lilky (baklažány), cukety, rajčata. A také stejnojmenný animovaný film právě vysílaný v kinech – geniální krysák Remy tvrdí, že přece „vařit může každý“. Pokud jste neviděli, vřele doporučujeme – určitě se pobaví celá rodina. číst dál

LOSOSOVÁ PĚNA S BYLINKOVÝM ŽELÉ A ŘEŘICHOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 354× | komentáře: 0
recept376.jpgSilvestrovské chuťovky komponované tak, aby si na své přišli vyznavači jednoduchých specialit i kulinářští kutilové a všichni si pochutnali. Pravda, lososová pěna patří k trochu pracnějším delikatesám. Ale výsledek, jak pro oko, tak pro chuť, stojí za drobet zvýšenou předsilvestrovskou námahu. Oslníte všechny přítomné! Jen upozorňujeme začátečníky kuchaře, aby si nezaměnili želatinu s želé, jak se mnohdy stává. Jen s želatinou docílíte žádané konzistence. číst dál