Šéfkuchař José Antonio Lora se může pyšnit vybranou kuchyní své restaurace. Vždyť si jeho kuchařské umění oblíbila i královská rodina a čas od času pro ni připravuje vybrané krmě.
Recept na delikátní lahůdku nám prozradil. Úspěch tkví v kombinaci zredukované čerstvé pomerančové šťávy s pomerančovou marmeládou. Ta by měla být z hořkých sevillských pomerančů.
2 porce
400 g lososa s kůží
lžíce olivového oleje
2 lžíce pomerančové marmelády
250 ml čerstvé pomerančové šťávy
8-10 vyloupaných krevet
Do rozpálené pánve s trochou olivového oleje vložíme lososové steaky kůží dolů, pokud jsou vysoké, ještě je po opečení otočíme. Přidáme pomerančovou marmeládu, zalijeme pomerančovou šťávou, vložíme krevety a společně vaříme, šťávu zredukujeme a trochu osolíme.
Použitá ozdoba je z kůže lososa, kterou nejprve opečeme nasucho na pánvi, poté usušíme v troubě – tak ji totiž dokonale dehydrujeme.