LOSOS NA POMERANČÍCH „A LA CASA ROBLES“

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 364×
recept284.jpg

Šéfkuchař José Antonio Lora se může pyšnit vybranou kuchyní své restaurace. Vždyť si jeho kuchařské umění oblíbila i královská rodina a čas od času pro ni připravuje vybrané krmě.

Recept na delikátní lahůdku nám prozradil. Úspěch tkví v kombinaci zredukované čerstvé pomerančové šťávy s pomerančovou marmeládou. Ta by měla být z hořkých sevillských pomerančů.

2 porce

400 g lososa s kůží
lžíce olivového oleje
2 lžíce pomerančové marmelády
250 ml čerstvé pomerančové šťávy
8-10 vyloupaných krevet

Do rozpálené pánve s trochou olivového oleje vložíme lososové steaky kůží dolů, pokud jsou vysoké, ještě je po opečení otočíme. Přidáme pomerančovou marmeládu, zalijeme pomerančovou šťávou, vložíme krevety a společně vaříme, šťávu zredukujeme a trochu osolíme.
Použitá ozdoba je z kůže lososa, kterou nejprve opečeme nasucho na pánvi, poté usušíme v troubě – tak ji totiž dokonale dehydrujeme.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a dvanáct