MUŠLE „A LA TIO PEPE“

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 382×
recept287.jpg

Kombinace mušlí a šunky je pro našince velmi nezvyklá, ale můžeme vás ujistit, že je velmi, velmi chutná a tento recept je bezvadný typ pro lehké a rychlé slavnostní pohoštění.

Prázdnou mušličku uchopíme jako kleštičky a pomocí nich vyjmeme obsah ostatních mušlí.

1 kg čerstvých mušlí – slávek
3 lžíce panenského olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
50 g sušené iberské šunky
lžíce hladké mouky
2 lžičky červené mleté papriky
150 ml vody
50 ml Tio Pepe (sherry extra dry)
2 lžíce sekané petrželky
pepř
sůl

Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, česnek na plátky, šunku na kostičky, petrželku najemno nasekáme.
Do rozpáleného olivového oleje vložíme cibuli, česnek a šunku, společně osmahneme, zasypeme moukou a červenou parikou, podlijeme vodou a sherry, vložíme mušle, nakonec přidáme petrželku, sůl a pepř a vaříme dokud se mušle neotevřou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a čtyři