Kombinace mušlí a šunky je pro našince velmi nezvyklá, ale můžeme vás ujistit, že je velmi, velmi chutná a tento recept je bezvadný typ pro lehké a rychlé slavnostní pohoštění.
Prázdnou mušličku uchopíme jako kleštičky a pomocí nich vyjmeme obsah ostatních mušlí.
1 kg čerstvých mušlí – slávek
3 lžíce panenského olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
50 g sušené iberské šunky
lžíce hladké mouky
2 lžičky červené mleté papriky
150 ml vody
50 ml Tio Pepe (sherry extra dry)
2 lžíce sekané petrželky
pepř
sůl
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, česnek na plátky, šunku na kostičky, petrželku najemno nasekáme.
Do rozpáleného olivového oleje vložíme cibuli, česnek a šunku, společně osmahneme, zasypeme moukou a červenou parikou, podlijeme vodou a sherry, vložíme mušle, nakonec přidáme petrželku, sůl a pepř a vaříme dokud se mušle neotevřou.