SAGANAKI MUŠLE

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 605×
28-554.jpg

Citoslovce „mňam“ vystihuje libou chuť mušliček, lehce navinulých a pikantních, jejichž chuti se nebudete moci nabažit.

1 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
lžíce plnotučné hořčice
200 g vyloupaných mušlí (čerstvých nebo mražených)
2 plátky rajčete
2 plátky citrónu bez kůry (nebo šťáva z 1/2 citrónu)
1/2 zelené chilli papričky
50 g sýru Feta
špetka mletého chilli
snítka petrželky kudrnky
sůl

Ve vyšší pánvičce přivedeme k varu víno a olej, vmícháme hořčici, vložíme mušle a necháme krátce 2–3 minuty svařit, přidáme plátky rajčete, citrónu, čerstvé chilli, po dalších 2 minutách zasypeme sýrem Feta (ten předem rozdrobíme), ochutíme mletým chilli a jemně sekanou zelenou petrželkou.
Ihned servírujeme s bílým chlebem nebo chlebem pita.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a třináct