SLÁVKY NA VÍNĚ

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 617×
recept252.jpg

Snad proto, že máme moře trochu z ruky, nenazýváme mořské živočichy obyčejnou potravou, nýbrž darem. České ekvivalenty jejich latinských názvů jsou víc než roztomilé: slávky, hřebenatky, zaděnky neboli Venušiny mušle, srdcovky, břitky, dížovky, olihně, ústřice, chobotnice...

4 porce

2 kg živých mušlí – slávek
100 ml olivového oleje
2 šalotky
8 stroužků česneku
svazek petrželky
1 l bílého vína
pepř
sůl
bageta

V hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme šalotku nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky, zarestujeme, zalijeme vínem, vhodíme slávky, petrželku, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a přiklopené vaříme 5–6 minut. Slávky, které se během vaření neotevřou, vyhodíme.
Podáváme s bagetou.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a pět