TYGŘÍ KREVETY S ANANASEM A MUŠLE SV. JAKUBA

Napsal Administrátoři (») v neděli 5. 1. 2014 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 1470×
recept251.jpg

4 porce

12 tygřích krevet - čerstvých nebo mražených

1 čerstvá chilli paprička 
1 limetka
1 lžíce zelené kari pasty
2 lžičky hnědého cukru 
sůl 
olivový olej

12 mušlí sv. Jakuba
20 g strouhaného kokosu
1 limetka
lžíce olivového oleje
olivový olej 
třtinový cukr 
snítka máty peprné

Krevety vyloupeme a připravíme dresink. Nasekáme chilli papričku, smícháme s limetovou šťávou, kari pastou, cukrem, solí, vše promícháme a necháme krevety v dresinku hodinu odležet.

Mušle sv. Jakuba smícháme se strouhaným kokosem, nastrouhanou limetkovou kůrou, lžící oleje a limetkovou šťávou. Marinujeme asi 1 hodinu.

Ananas očistíme a nakrájíme na tenké, cca 1 cm silné plátky. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem zprudka a krátce opečeme krevety, na druhé pánvi na trošce oleje opečeme mušle sv. Jakuba, na třetí pánvi na olivovém oleji opečeme plátky ananasu, posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.

Na talíř servírujeme porci mušlí, ananasu a krevety, ozdobíme mátou, zakápneme olivovým olejem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a tři