4 porce
12 tygřích krevet - čerstvých nebo mražených
1 čerstvá chilli paprička
1 limetka
1 lžíce zelené kari pasty
2 lžičky hnědého cukru
sůl
olivový olej
12 mušlí sv. Jakuba
20 g strouhaného kokosu
1 limetka
lžíce olivového oleje
olivový olej
třtinový cukr
snítka máty peprné
Krevety vyloupeme a připravíme dresink. Nasekáme chilli papričku, smícháme s limetovou šťávou, kari pastou, cukrem, solí, vše promícháme a necháme krevety v dresinku hodinu odležet.
Mušle sv. Jakuba smícháme se strouhaným kokosem, nastrouhanou limetkovou kůrou, lžící oleje a limetkovou šťávou. Marinujeme asi 1 hodinu.
Ananas očistíme a nakrájíme na tenké, cca 1 cm silné plátky. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem zprudka a krátce opečeme krevety, na druhé pánvi na trošce oleje opečeme mušle sv. Jakuba, na třetí pánvi na olivovém oleji opečeme plátky ananasu, posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
Na talíř servírujeme porci mušlí, ananasu a krevety, ozdobíme mátou, zakápneme olivovým olejem.