Ryby a mořské plody

GEFILTE FISCH A SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S KŘENEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 227× | komentáře: 0
recept384.jpgGefilte fisch (plněná ryba) je tradiční jídlo připravované o šabatu. Ačkoliv překlad napovídá, že půjde o rybu plněnou, plnit ji nebudeme. Název si ponechala ze starých dob a dnes se připravuje mnohem jednodušším způsobem. Důležité je zmínit, že každé slavnostní jídlo židovské kuchyně musí obsahovat rybu. Tento velmi chutný pokrm z kapra tvoří v kombinaci se salátem z červené řepy jeden z chodů pestrého svátečního stolu. číst dál

UZENÝ LOSOS S AVOKÁDEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 299× | komentáře: 0
1000.jpgJemný krém z lososa, avokáda a žervé, kterému decentně kontrastuje plátek citronu opečený na olivovém oleji a posypaný vanilkovým cukrem. K plátkům bagetky se podává efektní bylinkové máslo obalené v krustě z drcené hrubozrnné soli. číst dál

ESCOVEITCH FISH (ESKOVIČ FIŠ) S PIKANTNÍ ZELENINOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 227× | komentáře: 0
recept404.jpgKřupavá krusta tradiční jamajské ryby pod sebou skrývá šťavnaté mořské rybí maso, které doplňuje velmi chutná, mírně navinulá a lehce pálivá zelenina, lahodící všem, kteří ji ochutnali. číst dál

MOŘSKÝ VLK S GLAZUROVANOU KAROTKOU A ŽAMPIONY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 315× | komentáře: 0
recept408.jpg... je jídlo velmi vybrané, a to díky delikátní rybě a s důvtipem připravené zelenině – sladkoslané karotce a lehce aromatickým a kořeněným žampionům. Opravdu, nemá to chybu... číst dál

PEČENÝ AMUR NA ZELENINĚ

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 346× | komentáře: 0
recept409.jpgŠťavnatá ryba zapečená spolu s hromadou voňavé zeleniny je kvůli zachování šťavnatosti upravená nejprve smažením, poté se spolu se zeleninou podlitou vínem dopéká v troubě a krásně provoní celý byt. číst dál

PSTRUH NA RAJČATECH

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 210× | komentáře: 0
recept410.jpgTento recept je variantou na pstruha, jak jej měl rád prezident T. G. Masaryk. V potůčku lánské zámecké obory jich bývával bezpočet, a tak mu paní Anna Černá, kuchařka a hospodyně na zámku v Lánech, připravovala různé rybí variace. Pan prezident byl vyznavačem jednoduché a zdravé kuchyně a zde je typ na jeden recept, chuti velmi zajímavé a jemné. číst dál

GRAVAD LAX – MARINOVANÝ LOSOS

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 227× | komentáře: 0
recept421.jpgŠvédsko je kolébkou tohoto „za studena vařeného“ marinovaného lososa. Přestože Česko nevlastní břehy omývané mořskými vlnami, dopřejme si jednou za čas tuto pochoutku, kupme čerstvého lososa, trpělivě rybku obracejme po čtyři dny. Čekání se vyplatí. Skvělý typ pohoštění na oslavu a pro předem plánovanou návštěvu. Všechny oslníme. Tenké plátky lososa se podávají s chutnými omáčkami a míchanými vajíčky. číst dál

RYBA V SOLI S GRILOVANOU CUKETOU V ČESNEKU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 191× | komentáře: 0
recept493.jpgJednoduchý a přitom vynikající recept. číst dál

BELGICKÉ MUŠLE

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 306× | komentáře: 0
belgicke-musle01.jpgLudo je charismatický, stále dobře naladěný architekt, milovník dobrého jídla i šéfkuchař ve své restauraci Auberge de Provence v Tuchoměřicích. Jeho receptura na vynikající a lahodné mušle, pochází z jeho rodné země – Belgie. číst dál

SMAŽENÁ RÝŽE S KREVETAMI

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 190× | komentáře: 0
recept528.jpgDalší báječné jídlo – jednoduché a chuťově naprosto vyvážené. číst dál

OKOUN NA GRILU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 349× | komentáře: 0
okoun01.jpgOkoun patří k nejchutnějším rybám, má velmi jemné a lahodné maso, je dobré ho připravit co nejjednodušším způsobem. Chuť zeleniny, která je lehce podržená zázvorovou texturou, se s tímto masem skvěle snoubí. Chybí už jen sklenka jiskrného vína. číst dál

KAPŘÍ HRANOLKY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 197× | komentáře: 0
recept637.jpgKapří hranolky jsou velmi populární, jedí je rády i děti. Vězte, že se po nich jen zapráší. číst dál

CANDÁT S CIBULOVÝM RAGÚ

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 285× | komentáře: 0
recept639.jpgCandát je jedna z nejdelikátnějších sladkovodních ryb. Abychom si vychutnali jemné bílé maso, nebudeme candáta kořenit, pouze ho opečeme na kvalitním oleji a na závěr trochu osolíme. Nasládlé cibulové ragú rybu pak už jen důstojně doplní. číst dál

ZATOČENÉ FILETY KAPRA SE ZELENINOU

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 190× | komentáře: 0
recept642.jpgKrásný pokrm, který výborně chutná. Sojová omáčka v kombinaci s kaprem je v našich krajích neobvyklá, nicméně jakmile tento pokrm ochutnáte, rychle si zvyknete… číst dál

RYBÍ KARBANÁTKY SE SALÁTEM Z ČERVENÉ ŘEPY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 180× | komentáře: 0
recept643.jpgKarbanátky dostatečně ochuťme, aby exotika římského kmínu dobře vynikla. Důstojně pak rybí maso doplní osvěžující salát z červené řepy. číst dál