Saláty

KOREJSKÉ KIMČI

Administrátoři (») | 22. 6. 2014 | přečteno: 2045× | komentáře: 0
3dd3eb02-28af-49ae-b2e5-7d19ee815b10.jpgKvašená pochoutka, která je silně návyková. číst dál

SALÁT NIÇOISE (ČTI NYSUÁZ)

Administrátoři (») | 22. 6. 2014 | přečteno: 1491× | komentáře: 0
salat-nioise-cti-nysuaz.jpgZdravý salát, který přijde k chuti hlavně v létě, ale nejenom. číst dál

SÉPIOVÝ SALÁT

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 574× | komentáře: 0
recept253.jpgVýborný salát, ke kterému se nejlépe hodí aromatické a výrazné bílé víno číst dál

LISTOVÝ SALÁT S UZENÝM LOSOSEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 621× | komentáře: 1, poslední: 8. 2. 2014
3268.jpgPro tento salát je vhodné použít minimálně dva druhy listového salátu, z nichž jeden by měl mít výraznější chuť, kterou v sobě nosí například rukola. Ta je výborná i v kombinaci s ledovým salátem. Nakonec i oči si musí přijít na své a kontrastní zelené na talíři vypadají nádherně. Sezamové semínko pak dotáhne salát k dokonalosti. číst dál

CELEROVÝ SALÁT S UZENÝM LOSOSEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 350× | komentáře: 0
recept471.jpgO celeru je známo, že účinkuje jako životabudič a je velká škoda, že patří mezi opomíjenou zeleninu. O řapíkatém celeru platí to samé. Přitom oba, obzvlášť v syrové podobě, jsou výtečné a patří mezi štědré dárce vitaminů, minerálů a stopových prvků. Majonéza skvěle zjemní jejich výrazné aroma i chuť a s uzených lososem se velmi dobře snoubí. číst dál

SALÁT ZE SLEĎŮ

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 599× | komentáře: 0
recept475.jpgMarinovaní sledi jsou syrové ryby, jejichž nutriční hodnota je nejen pro dospívající mládež velmi významná. Obsahují velké množství minerálních látek – jod, fosfor, hořčík, selen, vitaminy A, D E, některé ze skupiny B, bílkoviny tolik důležité pro stavbu kostní a svalové tkáně, dále pak nezbytné nenasycené mastné kyseliny. Náš salát je doplněn o další důležité složky, jako je olivový olej, cibulka a syrová petržel. Navíc náramně chutná. číst dál

LISTOVÝ SALÁT S DIVOKÝMI BYLINKAMI

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 385× | komentáře: 0
v-recept1305.jpgChristine Saahs je velkou znalkyní bylin a jedlých květů. Tuto zelenou energii plnou slunce využívá ve své kuchyně od chvíle, kdy kvítky začnou na jaře kvést. číst dál

ČOČKOVÝ SALÁT

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 462× | komentáře: 0
v-recept1308.jpg4 porce číst dál