Christine Saahs je velkou znalkyní bylin a jedlých květů. Tuto zelenou energii plnou slunce využívá ve své kuchyně od chvíle, kdy kvítky začnou na jaře kvést.
marináda
2 lžíce vinného octa
6 lžic panenského oleje z révových zrnek
1 lžíce hořčice
1 lžíce lipového medu
himalájská sůl
mletý bílý pepř
1 lžička sušených pivovarských kvasnic
vlašské ořechy
směs listových salátů
rukoly, doubku
listy
pampelišky, šalvěje, lebedy, jitrocele, řebříčku
květy
jetele, třezalky, slézu, sedmikrásky, řebříčku, měsíčku, lichořeřišnice, růže aj.
Marinádu připravíme vymícháním octa, oleje, hořčice, medu, špetky soli, pepře a kvasnic.
Do marinády vložíme nejprve lístky kopřivy, důkladně je emulzí obalíme. Kopřivy tak ztratí na své štiplavosti. Poté přidáváme (podle potřeby natrháme) lístky rukoly a doubku či jiných listových salátů. Na závěr přijdou lístky a kvítky bylinek. Vše zlehka promícháme servírujeme na talíř, doplníme ořechy a květy.