Pro tento salát je vhodné použít minimálně dva druhy listového salátu, z nichž jeden by měl mít výraznější chuť, kterou v sobě nosí například rukola. Ta je výborná i v kombinaci s ledovým salátem. Nakonec i oči si musí přijít na své a kontrastní zelené na talíři vypadají nádherně. Sezamové semínko pak dotáhne salát k dokonalosti.
4 porce
200 g uzeného lososa
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce medu
směs listových salátů – radicchio, lolo biondo, rukola
1 salátová okurka
1 mango
lžíce sezamového semínka
olivový olej
citronová šťáva
Smícháme med s dijonskou hořčicí. Do této směsi vložíme nakrájeného nebo natrhaného lososa, promícháme a necháme marinovat.
Omyté listové saláty natrháme a zlehka promícháme.
Okurku oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na proužky. Stejně tak si počneme s mangem.
Sezamové semínko nasucho pražíme.
Na talíř servírujeme salát, okurky, mango, marinovaného lososa a každou porci zakápneme olejem a citronovou šťávou.