4 porce
Všechna jídla pochází z kulinářské dílny mladého talentovaného rakouského kuchaře Rolanda Hubera. Jsou inspirací a ukázkou té nejlepší rakouské moderní kuchyně.
4 rajčata
12 ks medových rajčátek
12 ks květů a lístků lichořeřišnice
2 bílky
150 ml olivového oleje
100 g libečku
sůl
bazalkový dresink
1 lžíce bazalkových semínek
100 ml vývaru ze šunky
50 ml panenského oleje (řepkového, lničkového nebo lněného)
sůl
Semínka bazalky zalijeme trochou vody a ponecháme takto 10−15 minut, poté přidáme vývar ze šunky a olej, trochu osolíme.
Bílky vyšleháme s olivovým olejem a špetkou soli, přidáme lístky libečku a dobře rozmixujeme. Směs naplníme do zdobicího sáčku a ponecháme v lednici.
Z rajčat oloupeme slupku a lžičkou vyjmeme semínka tak, aby držela při sobě.
Z medových rajčátek (mini rajčátek) odkrojíme špičky, aby dobře stály.
Do květů lichořeřišnice nastříkneme libečkovou majonézu, vkládáme na talíř se semínky rajčat, medovými rajčátky a zakápneme bazalkovým dresinkem.