SALÁT NIÇOISE (ČTI NYSUÁZ)

Napsal Administrátoři (») v neděli 22. 6. 2014 v kategorii Saláty, přečteno: 1492×
salat-nioise-cti-nysuaz.jpg

Zdravý salát, který přijde k chuti hlavně v létě, ale nejenom.

4 porce

100 g zelených fazolových lusků
250 g římského salátu
100 g salátové okurky
100 g rajčat
150 g vařených brambor (raných, salátových nebo odrůdy ratte)
2 natvrdo vařená vejce
200 g čerstvého tuňáka
10 g ančoviček
80 g černých oliv
olivový olej
sůl

Fazolky spaříme, ihned vložíme do studené vody a scedíme.

Nakrájíme zeleninu – salát na nudličky, okurku zbavenou semínek na tenké plátky, rajčata taktéž, brambory na plátky, vejce na čtvrtky.

Tuňáka opečeme na olivovém oleji dorůžova, necháme vystydnout a krájíme na plátky.

V míse smícháme zeleninu a promícháme s dresinkem (viz níže), upravíme na talíř, ozdobíme vejcem, plátkem tuňáka, ančovičkami a olivami.

Dresink

2 žloutky

střik vinného octa

1 lžička dijonské hořčice

1 lžička krystalového cukru

mletý pepř

sůl
1 dl olivového oleje

1 stroužek česneku

4 ančovičky

Žloutky, ocet, hořčici, cukr, pepř a sůl vyšleháme v míse a postupně přiléváme olivový olej, až se nám vytvoří emulze majonézové konzistence, poté vmícháme drcený česnek a nasekané ančovičky.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a dvanáct