SALÁT ZE SLEĎŮ

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Saláty, přečteno: 600×
recept475.jpg

Marinovaní sledi jsou syrové ryby, jejichž nutriční hodnota je nejen pro dospívající mládež velmi významná. Obsahují velké množství minerálních látek – jod, fosfor, hořčík, selen, vitaminy A, D E, některé ze skupiny B, bílkoviny tolik důležité pro stavbu kostní a svalové tkáně, dále pak nezbytné nenasycené mastné kyseliny. Náš salát je doplněn o další důležité složky, jako je olivový olej, cibulka a syrová petržel. Navíc náramně chutná.

2−4 porce

250 g (asi 2 větší filety) marinovaných křišťálových sleďů

dresink

4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 jarní cibulka
1 kořenová petržel
špetka cukru
pažitka

celozrnné pečivo

Sledě nakrájíme na proužky nebo kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi uvedenými u dresinku.

Podáváme s celozrnným pečivem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a třináct