BUJURDI

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Sýry, přečteno: 444×
p5310016.jpg

2 porce

Bujurdi jsou zapečené sýry ochucené pikantní rajčatovou omáčkou. Pokud neseženete sýry Kaseri či Kaškaval, nahraďte je tučným eidamem. Jinak je v Praze nově otevřená prodejna specializovaná přímo na řecké produkty (a pokud máte tipy na mimopražské prodejny, dejte nám prosím vědět; na dotaz po mailu adresu rádi sdělíme).

100 g sýru Kaseri (nebo Kaškaval či tučný Eidam)
100 g sýru Gouda
100 g sýru Feta
1 lžíce panenského olivového oleje
3–4 lžíce drcených ochucených rajčat (špetka chilli, špetka cukru, stroužek česneku, lžíce mleté cibule, petrželka, pepř, sůl)
2 plátky rajčete
3 plátky chilli papričky

Do zapékací misky vlijeme asi 1 lžíci oleje a vyložíme jí plátky sýrů, které pokryjeme ochucenou rajčatovou drtí; poklademe plátky rajčete a chilli papričky. Zapékáme v troubě dozlatova.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
estráda z IP 82.144.159.*** | 22.5.2024 17:08
A to jsem si myslela že s příjezdem do Čech zpět nebudeme moct vařit tak jak jsme byli v Austrálii z vlastních zásob zvyklí. Pak nám ale došlo že jakmile jsme měli k dispozici www.iplody.cz bio produkty tak se to všechno tak nějak skutečně zjednodušilo. Jsem ráda že jsme na to měli peníze a stále máme. A můžete vařit takové dobroty jako vy.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a osm