2 porce
Bujurdi jsou zapečené sýry ochucené pikantní rajčatovou omáčkou. Pokud neseženete sýry Kaseri či Kaškaval, nahraďte je tučným eidamem. Jinak je v Praze nově otevřená prodejna specializovaná přímo na řecké produkty (a pokud máte tipy na mimopražské prodejny, dejte nám prosím vědět; na dotaz po mailu adresu rádi sdělíme).
100 g sýru Kaseri (nebo Kaškaval či tučný Eidam)
100 g sýru Gouda
100 g sýru Feta
1 lžíce panenského olivového oleje
3–4 lžíce drcených ochucených rajčat (špetka chilli, špetka cukru, stroužek česneku, lžíce mleté cibule, petrželka, pepř, sůl)
2 plátky rajčete
3 plátky chilli papričky
Do zapékací misky vlijeme asi 1 lžíci oleje a vyložíme jí plátky sýrů, které pokryjeme ochucenou rajčatovou drtí; poklademe plátky rajčete a chilli papričky. Zapékáme v troubě dozlatova.