Lehké letní jídlo, které má svůj senzační efekt v bleskové přípravě a určitě získá pochvalu od všech strávníků za vizáž i chuť.
4 ks 120 g porcí sýra s bílou plísní
grilovací koření s bylinkami
olivový olej
8 plátků sušené šunky
příloha
listový salát
zelený chřest
citronová šťáva
olivový olej
špetka chilli
sůl
Porce sýra marinujeme ve směsi olivového oleje a grilovacího bylinkového koření, poté je zabalíme do plátků sušené šunky. Pečeme zvolna na grilu nebo grilovací pánvi, dokud není sýr dobře prohřátý a podáváme s čerstvým listovým salátem.
Lístky omytého salátu natrháme, chřest nakrájíme na tenké plátky a promícháme s marinádou, kterou jsme připravili z citronové šťávy, olivového oleje, špetky chilli a soli.