KOZÍ SÝR S OŘECHY, MUNGEM A POMERANČOVÝM KARAMELEM

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Sýry, přečteno: 325×
recept254.jpg

4 porce

Vskutku originální, jarní, zdravý a především delikátní předkrm. Jemně aromatickou chuť kozího sýra s křupavou klíčící luštěninou osvěží pikantní pomerančový karamel. Vůbec nic nezkazíte, když si k této lahůdce opečete bílý toust a lehce jej pokapete olivovým olejem.

160 g kozího sýra
1 snítka tymiánu
20 g sekaných vlašských ořechů
40 g naklíčeného munga nebo čočky nebo soji
řeřicha
drcený černý pepř
karamel
80 g cukru
500 ml džusu z červených pomerančů
1 červený pomeranč

Kozí sýr natrháme a smícháme se sekaným tymiánem, ořechy a naklíčenou luštěninou.

Z pomeranče vykrájíme segementy (kůru okrájíme a pak nožem vykrajujeme jednotlivé dílky; zbytek nevyhazujeme). V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme jej džusem, vymačkáme do něj šťávu z vykrájeného pomeranče, za stálého míchání přivedeme k varu a svaříme na sirupovou konzistenci. Do karamelu vložíme vykrájené segementy pomeranče, odstavíme a necháme vychladit.

Porci sýra podáváme přelitou pomerančovým karamelem, posypanou řeřichou, podle chuti můžeme okořenit čerstvě drceným pepřem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a tři