KOZÍ SÝR ZAPEČENÝ S KARAMELEM, PODÁVANÝ S HRUŠKAMI MARINOVANÝMI V PORTSKÉM

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Sýry, přečteno: 301×
recept804.jpg

4 porce

Podzimní úrodu hrušek můžeme zúročit i tímto luxusním způsobem. Hrušky marinujeme v lahodném portském vínu, které po použití nevyléváme, nýbrž použijeme například na marinování nebo podlévání masa.

hrušky se sýrem

2 větší hrušky
0,5 l červeného portského vína
100 g cukru
320 g kozího sýru s plísní
200 g salátu polníčku

dresink

100 ml olivového oleje
50 ml balsamikového octa
3-4 lžíce medu
sůl
mletý bílý pepř

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

Z cukru připravíme karamel – v kastrolku cukr za stálého míchání rozpustíme, a jakmile začne hnědnout, rozetřeme ho na pečicí papír a necháme vychladnout. Poté ho rozlámeme a paličkou nebo v kutru nahrubo nasekáme.

Dresink připravíme smícháním oleje, octa, medu, soli a pepře.

Kozí sýr nakrájíme našikmo na špalíčky, posypeme karamelovou drtí a dáme do trouby (program gril) zapéct.

Na talíř servírujeme porci zapečeného sýra se salátem polníčkem, zakápnutým balsamikovým octem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a dvanáct