Tradiční pochoutka trochu jinak.
Hermelín nakládejte dva až tři dny před konzumací (záleží také na momentální vyzrálosti sýrů), o víkendu na chatě pak překvapíte své hosty skvělým pokrmem. Doporučujeme používat ajvar (dostanete v oddělení hořčic a kečupů) jemný, ovšem kdo rád ostré, nechť zakoupí ajvar pikantní. Možná jsou praktická i menší balení hermelínů, zvažte sami, podle udatnosti strávníků.
4 porce
4 ks hermelínu
4 lžíce ajvaru
4 cibule
6 stroužků česneku
8 beraních rohů
4 bobkové listy
12 kuliček nového koření
slunečnicový olej
Hermelín rozkrájíme podélně napůl, potřeme lžící ajvaru a slepíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme najemno.
Do důkladně vyčištěných sklenic klademe vrstvu nakrájené cibule, česneku, kolečko hermelínu, kozí rohy, nové koření a bobkový list. Dále opakujeme se zbytkem surovin. Jakmile jsou všechny navršené, zalijeme olejem, uzavřeme, necháme 2–3 dny v lednici odležet.