NAKLÁDANÝ HERMELÍN

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Sýry, přečteno: 492×
nakldan-hermeln.jpg

Tradiční pochoutka trochu jinak.

Hermelín nakládejte dva až tři dny před konzumací (záleží také na momentální vyzrálosti sýrů), o víkendu na chatě pak překvapíte své hosty skvělým pokrmem. Doporučujeme používat ajvar (dostanete v oddělení hořčic a kečupů) jemný, ovšem kdo rád ostré, nechť zakoupí ajvar pikantní. Možná jsou praktická i menší balení hermelínů, zvažte sami, podle udatnosti strávníků.

4 porce

4 ks hermelínu
4 lžíce ajvaru
4 cibule
6 stroužků česneku
8 beraních rohů
4 bobkové listy
12 kuliček nového koření
slunečnicový olej

Hermelín rozkrájíme podélně napůl, potřeme lžící ajvaru a slepíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme najemno.

Do důkladně vyčištěných sklenic klademe vrstvu nakrájené cibule, česneku, kolečko hermelínu, kozí rohy, nové koření a bobkový list. Dále opakujeme se zbytkem surovin. Jakmile jsou všechny navršené, zalijeme olejem, uzavřeme, necháme 2–3 dny v lednici odležet.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a deset