PIVNÍ SÝR – OBATZDA

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Sýry, přečteno: 427×
recept348.jpg

4 porce

K pivu přijdou k chuti pikantní pochoutky, mohou být i výraznějšího aroma, protože pivo přece všechno spláchne. Zrající a dobře okořeněný sýr Romadúr s cibulkou je jedinečným rozjezdem pivních hodů. Pomazánka je poměrně tučná, což není vůbec na škodu. Dobře promastí žaludek a zamezí tak rychlému alkoholovému opojení.

300 g Romadúru
50 g másla
2 cibule
4 lžíce piva
lžička sladké papriky
špetka drceného kmínu
mletý pepř
sůl

Sýr rozmačkáme vidličkou spolu se změklým máslem, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, pivo a koření. Dobře promícháme a necháme odležet. Sýr servírujeme pomocí lžíce, kterou namáčíme do horké vody a ze sýrové hmoty vykrajujeme homolky (noky), které podáváme s chlebem, doplníme lístky listového salátu.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a deset