SÝR PO ŠOPSKY – ZAPÉKANÝ SÝR

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Sýry, přečteno: 423×
090046balkansky-syr-net-634.jpg

1 porce

Rychlá varianta teplé večeře ze šopské oblasti v okolí Sofie. Vezměme si opět příklad od bulharských přátel, zakupme jednoporcové zapékací misky. Sýr po šopsky je totiž geniální ve své jednoduchosti – do ingrediencí můžete propašovat, co vám lednička nabídne. Kořenící směs čubrica je k mání ve specializovaných prodejnách s kořením a dodá pokrmu ten pravý balkánský šmak.

100 g bílého sýru balkánského typu
20 g másla
1 rajské
1 chilli paprička
1 vejce
čerstvě mletý pepř
kořenící směs čubrica

Stěny keramické jednoporcové zapékací misky vytřeme máslem a vložíme sýr, na něj rajské nakrájené na plátky, poklademe máslem a zapečeme v troubě 5–6 minut na 200 °C.

Do misky vložíme celou chilli papričku, vejce, opepříme, ochutíme kořením čubrica (pokud nemáte, stačí sušená saturejka či jiná bylinka), navrch opět kousek másla a zapečeme, až má vajíčko zlatou barvu.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a šest