4 porce
Efektní zobání zdravých špízů vás potěší nejprve pohledem na veselého ježka, poté čerstvou chutí a vůní po použitých bylinkách a oleji. Položíte-li takový předkrm na silvestrovskou tabuli, budete za hvězdy! Pod rukama kuchařky studené kuchyně Martiny Nemčekové se na vás ježura z talíře přímo usmívá.
100 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kaparů
několik snítek petrželky, bazalky, pažitky, celerové natě
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 balení mini mozarelly
1 balení mini tomatů
10 zelených oliv
1 balení rukoly
1 menší celozrnná bageta
Do oleje vložíme česnek, kapary, opláchnuté bylinky, osolíme, opepříme, vše rozmixujeme (normálním nebo ponorným mixerem) dojemna. Do této bylinkové marinády vložíme scezené kuličky mozarelly a uložíme do chladu minimálně na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
Marinovaný sýr napichujeme na špíz střídavě s tomaty a olivami. Podáváme napíchané v rozpečené bagetě na podušce z rukoly, pokapeme zbylou marinádou.