Těstoviny

RAVIOLY PLNĚNÉ GORGONZOLOU A MLETÝMI OŘECHY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 423× | komentáře: 0
v-recept1280.jpgDokonalé snoubení chutí je charakteristickým rysem všech jídel pocházejících z kuchyně šéfkuchaře a majitele Franze Pernthaltera. Ačkoliv je kombinace ořechů a gorgonzoly dobře známá, věřte, že citlivě štiplavě dochucená, ukrytá v chutném domácím těstě a doplněná o šalvějové přepuštěné máslo vás povznese do chuťového nebe. číst dál

SLAMBUC (ŠLAMBUC)

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 780× | komentáře: 0
v-recept1291.jpgHortobágy slambuc je tradiční kotlíkové jídlo, jehož základem je vydatné množství špeku a sádla z něj vypečeného, brambory a těstoviny. Propojením zcela prostých ingrediencí vytvoříte jídlo, které nepřestanete jíst, dokud nebude kotlík prázdný… Obdobná jídla pod různými názvy najdete i v jiných částech Maďarska či Evropy, ovšem Hortobágy slambuc připravený v kotlíku nemá konkurenci. číst dál

ČIČMANSKÉ TRHANÉ HALUŠKY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 564× | komentáře: 0
v-recept1295.jpgV dvou slovenských dílech si ukážeme, jaké druhy halušek můžete na Slovensku ochutnat. Jsou to buď halušky přílohové – připravené z mouky, vajec, mléka či vody, a halušky bramborové, jejichž základem jsou syrové brambory. Tyto brambory se mají nechat před tepelnou úpravou zešednout, aby bylo na první pohled zřejmé, že jsou skutečně připravené z brambor. číst dál