Zeleninová jídla

RYCHLOKVAŠENÁ ZELENINA

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 602× | komentáře: 0
pickles.jpgRychlokvašená zelenina je křehká, křupavá a nabitá vitaminy, minerálními látkami a enzymy. Právě ona vám (malá miska denně či obden) zajistí přísun potřebných látek především v zimních měsících až do jara, kdy zdroje čerstvé tuzemské zeleniny jsou omezené (dovážená zelenina je dražší a často bez chuti). číst dál

LEČO A HUSÍ JÁTRA (LECSÓ ÉS LIBAMÁJ)

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 315× | komentáře: 0
v-recept1285.jpgMaďarská husí játra „libamáj“ jsou vyhlášenou delikatesou. Chov hus má v Maďarsku staletou tradici a v malých hospodářstvích je dědictvím, které se předává z otce na syna. číst dál

BRAMBORÁČKY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 360× | komentáře: 0
201302201254-vonave-a-krupave-bramboracky.jpgCestovní recept – rychlé bramboráčky, které ochutíte hotovou směsí obsahující sušenou cibuli, kmín i majoránku. číst dál

SEJKORY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 650× | komentáře: 0
sejkory.jpgSejkory jsou místní specialitkou, jsou to vlastně bramboráky, ale opékají se nasucho, až upečené se potírají přepuštěným máslem. číst dál

BRAMBOROVÉ ZELŇÁKY S POVIDLY

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 366× | komentáře: 0
v-recept1348.jpgBramboráky se zelím, navíc potřené povidly – víte, jak výtečně chutnají?! číst dál