LEČO A HUSÍ JÁTRA (LECSÓ ÉS LIBAMÁJ)

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Zeleninová jídla, přečteno: 316×
v-recept1285.jpg

Maďarská husí játra „libamáj“ jsou vyhlášenou delikatesou. Chov hus má v Maďarsku staletou tradici a v malých hospodářstvích je dědictvím, které se předává z otce na syna.

Husy si v maďarské domácnosti považují nade vše, poněvadž dokáže rodině zabezpečit na výsost lahodné jídlo na několik dní – polévku, pečeni, sádlo, pomazánku… Při návštěvě Maďarska tedy nezapomeňte ochutnat či zakoupit alespoň dárkové balení s sebou domů.

4 porce

30 g špeku
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
6 bílých (nebo světlezelených) paprik
4 velká rajčata
4 stroužky česneku
10 cm pórku
mletá paprika sladká
špetka mleté pálivé papriky
500 g husích jater
hladká mouka
výpek ze slaniny
sůl

Špek nakrájíme na kostičky a vypečeme, tuk slijeme a ponecháme stranou.

Ke špeku přidáme na klínky nakrájenou cibuli, zvolna opečeme, osolíme, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, poté vmícháme nakrájenou papriku, rajčata, nasekaný česnek a pórek. Ochutit můžeme špetkou pálivé papriky.

Husí játra nakrájíme na plátky osolíme a obalíme je v hladké mouce.

Na výpeku ze špeku opečeme játra dozlatova a podáváme s lečem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a dvanáct